Beschrijving
Leo Uibel is eigenaar en wijnmaker van het gelijknamige wijnhuis in Ziersdorf in Weinviertel. In zijn wijngaarden van totaal 7,5 ha werkt hij volledig biologisch en experimenteert hij met enkele methoden uit de biodynamische wijnbouw. De oogst wordt per wijngaard verricht en ook apart gevinifieerd. Op die manier maakt Leo vijf verschillende cuvées grüner veltliner, de nationale trots van Oostenrijk. Daarnaast maakt hij rode wijn van zweigelt en twee absolute topwijnen van chardonnay en pinot noir. Welke wijn van Leo je ook proeft, ze onderscheiden zich allemaal door een zeer typische, individuele eigenheid.
Leo zelf over zijn wijnen:
#handmade #sustainable organic farming -> BIODYNAMIC #grapes only from our own vineyards #time to ripen #VEGAN #no added sugar #natural yeasts #selective hand-harvest #100% ripe grapes #granite barrel #amphoras #oak barrel #acacia barrel. #grape processing with gravity #exclusively terroir wines #Köhlberg #Hundsberg #Auf der Gans #Katzensprung # End des Berges #mash fermentation #time to ripen #aging on the fermentation yeast for min. 6 up to 36 months! #demeter certified #RAW Wine #organic certified #estate bottled #MY SEXY MF
Over deze wijn
Handgeplukte druiven, alcoholische fermentatie door middel van de wilde gisten (niet uit een pakje!), in open fermentatie vaten gedurende 3 weken, rijping in eikenhouten vaten van 225 & 500 liter gedurende 24 maanden op de overgebleven gistresten. Ongefilterd gebotteld met 15mg per liter sulfiet, voor het eerst tijdens het gehele wijnmaakproces toegevoegd! Een minimale dosering om de wijn stabiel te houden.





Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.