Beschrijving
Leo Uibel is eigenaar en wijnmaker van het gelijknamige wijnhuis in Ziersdorf in Weinviertel. In zijn wijngaarden van totaal 7,5 ha werkt hij volledig biologisch en experimenteert hij met enkele methoden uit de biodynamische wijnbouw. De oogst wordt per wijngaard verricht en ook apart gevinifieerd. Op die manier maakt Leo vijf verschillende cuvées grüner veltliner, de nationale trots van Oostenrijk. Daarnaast maakt hij rode wijn van zweigelt en twee absolute topwijnen van chardonnay en pinot noir. Welke wijn van Leo je ook proeft, ze onderscheiden zich allemaal door een zeer typische, individuele eigenheid.
Leo zelf over zijn wijnen:
#handmade #sustainable organic farming -> BIODYNAMIC #grapes only from our own vineyards #time to ripen #VEGAN #no added sugar #natural yeasts #selective hand-harvest #100% ripe grapes #granite barrel #amphoras #oak barrel #acacia barrel. #grape processing with gravity #exclusively terroir wines #Köhlberg #Hundsberg #Auf der Gans #Katzensprung # End des Berges #mash fermentation #time to ripen #aging on the fermentation yeast for min. 6 up to 36 months! #demeter certified #RAW Wine #organic certified #estate bottled #MY SEXY MF
Müller-Thurgau | volledig ontstelen | Stems: 5 % | stainless steel tank | 500 L | gebruikt vat | 0 °C | 35 %. Grüner Veltliner | volledig ontstelen | Stems: 2 % | gistingsvat | 500 L | gebruikt vat | 50 % Frühroter Veltliner | geplet | Stems: 0 % | gistingsvat | 500 L | gebruikt vat | 15 %. Rijping 100 % | roestvrij stalen vat | 2000 L | 7 maand/maanden, Tijd op de Volledige Gist 7 maand/maanden. Botteling ongefilterd, SO2 toegevoegd: 10 mg voor het eerst tijdens het hele proces.





Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.